Naučite dijete na balans bicikl

Naučite dijete na balans bicikl

U Svijetu se danas teško mogu pronaći u prodaji bicikle za djecu sa pomoćnim kotačima. Razlog za to je sasvim logičan: na biciklama sa pomoćnim kotačima se djeca ni ne trude da voze pravilno, nego se oslanjaju na pomoćne kotače. Navika koju steknu se mnogostruko teže ostavlja nego uložen trud da se nauče voziti na balans bicikli.

Mnogi ljudi odmah uče svoje djete da balansira na bicikli sa pedalama. Međutim, nekoj djeci je potrebno da započnu sa nečim jednostavnijim. Upravo ovdje dolazi do izražaja balans bicikl  koji se koristi kao alat za vježbanje naše djece sve dok ne postanu sposobna da vrte pedale.

Neka Vaše djete gura biciklu, dok sjedi na njemu. Neka uživa u osjećaju da se pokreće svojom snagom. Vrlo brzo će i sam shvatiti da sa par kordiniranih pokreta može podići svoja stopala sa zemlje i otkotrljati se samostalno u daljinu oko dva metra. Kako dijete postane jače i sigurnije, kotrljanje će biti sve duže i brže. Jednom kada prijeđe ovu točku, već će prevazići pomoćne kotačiće. Kada budete počeli da brinete zato što se dijetekotrlja dalje i brže nego što možete da ga stignete, onda je vrijeme da razmislite o bicikli sa pedalama.

Dođite kod nas da vas savjetujemo.. Vaš Bike Peroj

 

login | web: eno24.net TOP / Na vrh